Parket schuren & lakken

Laat uw parket schuren en lakken door gecertificeerde parketteurs

Parket schuren en lakken

Uw parket schuren en lakken? De Parketschuurspecialist regelt het voor u! Parketvloeren zijn befaamde vloeren die weinig onderhoud vragen en lang meegaan. Echter kan na intensief gebruik de tijd rijp zijn om uw parketvloer onder handen te nemen. Dit betekent dat uw parketvloeren een behandeling nodig hebben middels het schuren en lakken van uw parketvloer.
Uw vloer wordt geschuurd in drie fasen: grof, middel en fijn. Vervolgens wordt de vloer afgewerkt met een mooie laklaag.

Waarom parket schuren en lakken

Parketvloeren staan bekend om hun duurzame karakter. Traditioneel gelegde vloeren gaan zeker een leven lang mee. Echter slijten parketvloeren ook. Als u gesteld bent op uw vloer, dan is het noodzakelijk om uw parketvloer te voorzien van een behandeling met schuren en lakken. Met een goede behandeling ziet uw vloer er weer even mooi uit als toen de vloer gelegd werd. Naast een mooie en nieuwe uitstraling van uw parketvloer, gaat uw parketvloer ook langer mee.

Wanneer moet ik mijn parketvloer laten schuren en lakken?

• krassen & deuken laten verwijderen

• Kleurverschil laten wegwerken

• Beschermlaag aanbrengen

• U wilt graag een andere kleur


Bel ons voor een afspraak op +31(0)30 227 1672

Of vraag vrijblijvend een offerte aan 

Voordelen van parketvloer schuren en lakken

  • Een parketvloer die gelakt is, is beter bestand tegen vloeistoffen.
  • Door het lakken van een parketvloer wordt de levensduur verlengd.
  • Op een gelakte parketvloer kan gedweild en gestofzuigd worden.
  • Er is een brede keuze uit diverse laklagen: van extreem mat naar extreem glanzend.
  • Een gelakte parketvloer vraagt weinig noodzakelijke tussentijdse onderhouden.

Nadelen van parketvloer schuren en lakken

  • Een gelakte parketvloer kan niet plaatselijk bijgewerkt worden. Wilt u krassen, sporen of beschadigingen bijwerken? Dan dient in sommige gevallen de gehele vloer geschuurd en gelakt te worden. Wanneer het een stroken vloer betreft, is het mogelijk om een losse strook te schuren en bij te werken.
  • Een gelakte parketvloer verkleurd na verloop van tijd.

Tips voor het onderhoud van parketvloeren

Een goed gelakte vloer is bestand tegen vocht, vuil en vlekken. Ondanks dat de vloer gelakt is, heeft een parketvloer ook na het parket schuren en lakken is verzorging en onderhoud nodig. Indien u dit met regelmaat doet, is de tijd die u eraan kwijt bent zeer gering. Een goed onderhoud moet u minstens een keer per jaar uitvoeren.

Zorg ervoor dat u de gelakte vloeren met regelmaat licht vochtig reinigt. Verwijder het stof en los vuil van de grond en maak de parketvloer vervolgens schoon met parketreiniger. Voeg ongeveer 60 cc parketreiniger toe aan een emmer bestaande uit 5 liter water. Zo reinigt u de parketvloer zonder dat u de beschermlaag aantast. Tevens voedt u de vloer met een beetje polymeer. Dit zorgt juist voor een extra beschermlaag op de vloer. Dweil daarna de vloer voor een optimaal resultaat. Laat de vloer opdrogen, dat zorgt voor een mooi eindresultaat.

Call Now ButtonBEL VOOR ADVIES