Parket renoveren: hoe oude vloeren nieuw leven ingeblazen kunnen worden

Parketvloeren hebben een warme en klassieke uitstraling en zijn mede om deze redenen erg tijdloos. Niet voor niets kiezen veel mensen voor een parketvloer, want deze is niet onderhevig aan trends en kan met het juiste onderhoud een leven lang mee. Na verloop van tijd kunnen parketvloeren echter wel hun glans verliezen, krassen vertonen en ietwat verkleuren. De oplossing is dan in geen geval een nieuwe vloer, want door het parket te renoveren kunnen we het nieuw leven inblazen en kan de vloer weer jarenlang mee. Hoe de professionals van ParketschuurSpecialist dat doen? Dat leest u in hier!

Projecten ParticulierenProjecten bedrijven

Parket renoveren: schuren en repareren

De eerste stap bij het renoveren van parket is altijd het schuren en (indien nodig) repareren van de vloer. Losse planken moeten bijvoorbeeld worden vastgezet, diepe krassen moeten worden opgevuld en beschadigde delen moeten worden vervangen. Vervolgens wordt de gehele vloer geschuurd, waardoor oude afwerklagen en oppervlakkige krassen en beschadigingen worden verwijderd. Dit zorgt ervoor dat de vloer een glad en uniform oppervlak heeft, waarna deze klaar is op opnieuw afgewerkt te worden.

Visgraat vloer schuren na

Het schuren van houten vloeren doen we altijd met onze professionele apparatuur, wat het bovendien mogelijk maakt om volledig stofvrij te schuren. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over rondvliegend stof in de rest van de woning.

Een parketvloer opnieuw afwerken

Bij het renoveren van een parketvloer is het de nieuwe afwerking die zorgt voor de gewenste look. Of u deze nou zo identiek mogelijk wilt als voorheen of juist een andere uitstraling in gedachten heeft, in beide gevallen heeft u de keuze uit diverse afwerkingen. We kunnen een parketvloer namelijk afwerken met was, olie of lak. Elk van deze afwerkingen heeft zijn eigen kenmerken en uitstraling, welke we uitgebreid met u bespreken wanneer u ons inschakelt voor de parketrenovatie.

Het brede scala aan mogelijkheden op het gebied van de afwerking maakt dat het renoveren van parket doorgaans de voorkeur heeft boven de aanschaf van een nieuwe vloer. Onze klanten zijn geregeld verbaasd over hoe nieuw de vloer er na de renovatie uitziet en dat voor een fractie van de prijs van een nieuwe vloer. Heeft u een woning aangekocht met een oude parketvloer die in uw ogen niet meer voldoet? Laat onze professionals dan langskomen om de vloer te inspecteren en laat u verrassen door de mogelijkheden voor renovatie.

Schadepreventie en onderhoud aan een parketvloer

Een gerenoveerde parketvloer heeft periodiek onderhoud nodig om zijn schoonheid te behouden. Dit omvat het regelmatig schoonmaken met een zachte borstel of stofzuiger met parketborstel om stof en vuil te verwijderen. Daarnaast is het aan te raden om viltjes onder meubels te plakken en op te passen met vocht. Een houten vloer mag immers niet nat worden en moet dan ook voorzichtig en met zo min mogelijk water worden gedweild.

Prijsindicatie voor het renoveren van een parketvloer

Het renoveren van een parketvloer is een uitdagende taak, maar de resultaten zijn absoluut de moeite waard. Met onze methodes kunnen we uw geliefde parketvloer nieuw leven inblazen en ervoor zorgen dat deze er weer naar wens uitziet.

Parket schuurspecialist

Call Now Button