Vloer schuren en lakken

Uw vloer schuren en lakken? De vloer is, zowel letterlijk als figuurlijk, de basis van elke woning, en het is dan ook maar normaal dat deze van goede kwaliteit is! Er bestaan talloze soorten vloeren, voor zowat elke stijl en voorkeur, maar houten vloeren hebben ongetwijfeld iets apart. Ze geven de woning een rustgevende en vaak toch moderne uitstraling, en zijn daarbij erg duurzaam en kwalitatief.

Natuurlijk speelt ook het onderhoud een grote rol bij de kwaliteit die u van een vloer kan verwachten. Hoe beter en regelmatiger onderhoudswerken worden gedaan, hoe groter de kans dat de vloer in topconditie zal blijven, én langer zal meegaan. De vloer schuren en lakken is een van de basis behandelingsmethodes bij het onderhoud van een vloer, en wat meer informatie daarover is hier dan ook van belang!

Wanneer mijn parketvloer behandelen?

• uw vloer ernstig vervuild of verontreinigd is

• u een beschermlaag wilt laten aanbrengen

• u minder stof wil verzamelen op uw vloer

• uw vloer opgeknapt dient te worden

• u kleurverschil wil weg werken

Wat houdt een vloer schuren en lakken in?

Een vloer schuren en lakken mag dan misschien wel een eenvoudige opdracht lijken, het is belangrijk dit door een specialist te laten doen. Er moet immers volgens een specifiek stappenplan gewerkt worden, op de juiste manier en met het juiste materiaal, teneinde een duurzaam resultaat te verkrijgen.

Zo moet de vloer eerst en vooral beoordeeld worden. De specialist onderzoekt waar oneffenheden en schade zich bevinden, en hoe ernstig deze precies zijn. Enkel op die manier kan hij juist te werk gaan in een later stadium.

Zodra de parketteur een duidelijk beeld heeft van de stand van zaken, gebruikt hij een geschikte schuurmachine om de oneffenheden uit het oppervlak van de vloer te verwijderen. Ook dit gebeurt volgens een bepaalde wijze, teneinde een mooi afgewerkt en langdurig resultaat te verkrijgen. Grote oneffenheden worden bijvoorbeeld met een extra grove en sterke machine weggewerkt. De specialist werkt nauwkeurig naar de hoeken van de vloer toe, waarna hij onderzoekt of er nog afwerking nodig is. Zodra de volledige vloer is geschuurd, kunt u nog altijd kiezen om een andere behandeling te laten uitvoeren door de Parketschuurspecialist!

De voordelen van vloer schuren en lakken

En inderdaad, de vloer lakken is één van die mogelijkheden. Wat meer informatie daarover is hier zeker op zijn plaats. Hoe gaat het lakken van een parket vloer nu precies in zijn werk, en wat zijn de voordelen ervan?

1. Het lakken van een vloer gebeurt met een speciale lak, die het parket optimaal beschermt tegen schade, veroudering en harde impacten van bijvoorbeeld meubilair.

2. De lak geeft de vloer (en dus ook de ruimte) een verzorgde, moderne uitstraling, waardoor ook de woning op zijn geheel er weer nieuwer en aangenamer uitziet.

3. Lak is verkrijgbaar in verschillende glans graden: matglans is ideaal als u een sobere look wil creëren (een effect dat de ultra matte lak van Skylt weet te creëren), hoogglans past beter in moderne, opvallende woningen en zijdeglans heeft een iets zachtere en rustgevendere look.

De vloer schuren en lakken is dus eigenlijk twee behandelingen in één – maar juist op die manier wordt een resultaat bereikt dat zowel tegen schade als verkleuringen én de tijd bestand is!

De meerwaarde van een professionele aanpak bij vloer schuren en lakken

Maar al te vaak denkt men dat een vloer schuren en lakken een koud kunstje is; zolang men over het juiste materiaal beschikt en dit een beetje weet te gebruiken, zal het resultaat goed zijn. Niets is echter minder waar: het schuren van een vloer, alsook het lakken, zijn werken die een nauwkeurige, professionele aanpak vereisen – zeker als u nog lang van het resultaat wilt kunnen genieten!

Een team van ervaren en gespecialiseerde parketteurs beschermt uw vloer dan ook optimaal door 3 laklagen aan te leggen op uw gratis geïnspecteerde vloer, en tilt het niveau ervan zo een niveau hoger!

U kunt ons ook altijd even bellen op +31(0)30 227 1672 voor een afspraak op locatie. Aan de hand van een vrijblijvende vloerinspectie ontvangt u een vakkundig advies en een vrijblijvende offerte.

Ons werkgebied in en rondom Utrecht:

Onze naam zegt het natuurlijk al maar wij richten ons niet alleen tot de stad Utrecht. Ook in de steden en dorpen in een straal van 35km zijn onze parket meesters actief in het schuren van parket en het behandelen hiervan. Bent u opzoek naar een bedrijf voor parketvloer schuren in Houten, Maarssen, Amersfoort, Nieuwegein, Utrecht, Zeist, Breukelen, Vianen, Bilthoven, Woerden, Hilversum, Bunnik, Odijk, Leidscherijn of elders in de provincie Utrecht? Ons team van specialisten staan voor u klaar! Bel direct met de Parketschuurspecialist!

Parketschuurspecialist®

Call Now ButtonBEL VOOR ADVIES