Vloer schuren? Parketschuurspecialist

Uw vloer schuren met 30 jaar ervaring. De vloer vormt de basis van elke woning of pand, en het spreekt dan ook voor zich dat het onderhoud ervan van essentieel belang is. Zowel op het vlak van comfort als duurzaamheid en uitstraling heeft een dergelijke vloer heel wat te bieden, zolang de juiste maatregelen worden getroffen om deze in topconditie te houden.

Een specialist weet hoe dat moet, en is dan ook onmisbaar als u uw vloer in een nieuw jasje wilt steken, of deze wilt laten herstellen of vervangen. Een van de centrale bezigheden van een parketteur is de vloer schuren. Wat dit inhoudt en wat de voordelen ervan zijn, zijn vragen die u ongetwijfeld graag beantwoord ziet!

Wanneer mijn parketvloer behandelen?

• uw vloer ernstig vervuild of verontreinigd is

• u een beschermlaag wilt laten aanbrengen

• u minder stof wil verzamelen op uw vloer

• uw vloer opgeknapt dient te worden

• u kleurverschil wil weg werken

De vloer schuren en wat het inhoudt

De vloer schuren: het mag dan wel een eenvoudige opdracht klinken, niets is minder waar. Er komt immers meer bij kijken dan de meeste mensen denken, en het is dan ook belangrijk dit werk aan een expert over te laten.

Maar hoe gaat een houten vloer schuren nu eigenlijk in zijn werk? Een specialist doet dit volgens een stappenplan, dat hem in staat stelt het best mogelijk resultaat te verkrijgen:

1. De staat van de vloer beoordelen. Op basis van een analyse gaat de expert beoordelen of de vloer geschuurd moet/kan worden. Dit hangt immers af van de leeftijd van de vloer, de ernst van de beschadiging en nog tal van andere factoren.

2. Zodra men weet wat er gedaan moet of kan worden, gaat de specialist te werk met een speciale schuurmachine. Grote oneffenheden in de vloer worden weggewerkt met een fijner apparaat, terwijl voor grotere schade en uitstekende deeltjes een sterkere machine gebruikt wordt.

3. De vloer schuren gebeurt stapsgewijs, beginnende met het oppervlak van de vloer zelf, en uiteindelijk ook de kleinere, minder opvallende delen en hoekjes.

4. De vloer is geschuurd! Het is op dit moment ook nog mogelijk om een extra behandeling te laten uitvoeren, afhankelijk van uw wensen én de mogelijkheden.

Een op zich eenvoudig stapelplan, maar wel één die geduld, inzicht en nauwkeurigheid vereist. Zeker als u kwaliteit hoog in het vaandel draagt is de hulp van een expert dan ook onontbeerlijk! Ook wanneer uw keuze valt op parketvloer schuren kunt u uitstekend bij ons terecht.

De vloer schuren – en wat dan?

Hoewel het al een complexe opdracht is, is de vloer schuren slechts één van de vele mogelijke behandelingen om het parket in goede conditie te houden. Een specialist kan u nog veel meer bieden, afhankelijk van de vloer zelf en de omstandigheden waarin deze verkeert. Een overzicht:

– De vloer laten lakken. Hierbij wordt na de vloer schuren een laklaag aangebracht op de vloer, die deze beschermt tegen vuil, stof en schade. Lak biedt het voordeel dat er heel wat verschillende soorten glans mogelijk zijn, waardoor u de uitstraling van de ruimte dus naar wens kunt aanpassen.

– De vloer laten waxen. Wax is iets dikker en steviger dan lak, en verleent zich dus perfect voor intensief gebruikt vloeren die heel wat te verduren krijgen. Wax wordt in verscheidene lagen aangebracht en beschermt de vloer zelfs van binnenuit.

– De vloer laten oliën. Een olielaag gaat de vloer niet enkel optimaal beschermen, maar biedt ook heel wat mogelijkheden qua kleur. Olie heeft een iets grovere look dan bijvoorbeeld lak, en past dan ook beter in klassiek of landelijke inrichtingen.

– De vloer laten reinigen. Ook is het mogelijk om uw parket door een specialist te laten reinigen met een speciaal reinigingsproduct (zoals White Wash). Op die manier ziet de vloer er mooier uit, én gaat hij ook veel langer mee.

Laat uw vloer inspecteren – volledig gratis!

De hulp van een specialist is duidelijk een onmisbaar aspect als u een kwalitatief resultaat wil verkrijgen, ook bij het schuren van de vloer. Dankzij een team van deskundige parketteurs met meer dan 30 jaar ervaring, bent u altijd zeker van kwaliteit, duurzaamheid én comfort in de woning – drie eigenschappen die niet onderschat mogen worden!

Ook krijg u een gratis vloerinspectie op locatie, zodat u meteen weet wat u kunt verwachten van de behandeling. Inzicht hebben op de staat van het parket en wat eraan gedaan moet en kan worden, is immers ook belangrijk – en dat is precies wat een gespecialiseerd parketteur u kan bieden!

U kunt ons ook altijd even bellen op +31(0)30 227 1672 voor een afspraak op locatie. Aan de hand van een vrijblijvende vloerinspectie ontvangt u een vakkundig advies en een vrijblijvende offerte.

Ons werkgebied in en rondom Utrecht:

Onze naam zegt het natuurlijk al maar wij richten ons niet alleen tot de stad Utrecht. Ook in de steden en dorpen in een straal van 20 km zijn onze parket meesters actief in het schuren van parket en het behandelen hiervan. Bent u opzoek naar een bedrijf voor parketvloer schuren in Houten, Maarssen, Amersfoort, Nieuwegein, Utrecht, Zeist, Breukelen, Vianen, Bilthoven, Woerden, Hilversum, Bunnik, Odijk, Leidscherijn of elders in de provincie Utrecht? Ons team van specialisten staan voor u klaar! Bel direct met de Parketschuurspecialist!

Parketschuurspecialist®

Call Now ButtonBEL VOOR ADVIES